Objavljeno 17. septembra 2018.

Onlajn prodavnica prevazilazi ograničenja klasične prodaje

Šta mi je od dokumentacije potrebno za maloprodajnu prodavnicu? Ako ovo ukucate u pretraživač, dobićete spisak – šta je potrebno na ulazu u objekat, šta u samom objektu, šta od vas zahteva Poreska uprava, kako regulišete fiskalnu kasu, pa sve do cena, rezervisanja robe i odluke o tome da u prodavnici ne sme da se puši. Ovo je samo mali deo.

Pre ovoga morate da odaberete objekat, da ga uredite, ako nije vaš, da plaćate kiriju. Važno je da vodite računa o vizuelnom izgledu, kao i o higijeni. Morate smišljati načine kako da privučete mušterije, a najčešće morate i dodatno da se reklamirate. Kupci su ili stalni ili oni koji su tu u prolazu. Ulaganja su velika, a isplativost morate dobro da analizirate i da budete korak ispred.

Sa druge strane, ostvarujete prisan kontakt sa svojim mušterijama, „komšijski“, imate njihovu naklonost i lojalnost. Omogućujete im različite ustupke i stičete njihovo poverenje.

Ali, zašto je ipak onlajn prodanica naš favorit?

Zato što ona prevazilazi sva ograničenja klasične prodavnice! Ne morate da brinete o tome kako će prodavnica izgledati i funkcionisati – angažovaćete profesionalce koji će je programirati i dizajnirati. U njoj može da kupuje onaj ko živi u bilo kom kraju Srbije, ali i u Švedskoj ili Australiji. I to 24 sata svaki dan! Uvek ste dostupni i otvoreni, i ako neko poželi baš u tri ujutro da pogleda vašu ponudu – može. Pristup je moguć čak i preko telefona! Marketing je mnogo lakši, jer ćete samo objaviti link koji vodi ka vašem sajtu i platiti promociju ka ciljnoj grupi.

A tu grupu je mnogo lakše profilisati! Tačno ćete znati, zahvaljujući analitici, da li su vaši kupci mlađi ili stariji, za šta su najviše zainteresovani i koliko su spremni da potroše. I tako ćete kreirati svoju ponudu. Možda nećete imati komšijski odnos sa kupcima, ali ćete svakako imati različite klijente, čije ćete navike bolje upoznati.

I ne zaboravimo – povezujući ovakvu prodavnicu sa knjigovodstvenim programom, rešićete se gomile papira i poslova administracije. Plus – dostupna je i

Da li ste spremni za onlajn prodavnicu? Kontaktirajte nas! 🙂

Foto: Pixabay / HutchRock

Podelite sa prijateljima

Poslovanje privrede: Ko ima najviše zaposlenih, a najveći je gubitaš?

Agencija za privredne registre objavila je izveštaj o poslovanju privrede u našoj zemlji za 2017. godinu. Prema iznetim podacima, bruto domaći proizvod iznosi 4.464.628,9 miliona dinara. Stopa rasta je 1,9 odsto [...]

Vrednost sadržaja na internetu kroz vreme

Agencija za privredne registre objavila je izveštaj o poslovanju privrede u našoj zemlji za 2017. godinu. Prema iznetim podacima, bruto domaći proizvod iznosi 4.464.628,9 miliona dinara. Stopa rasta je 1,9 odsto [...]