Objavljeno 13. decembra 2019.

Oglašavanje smeštaja za vreme novogodišnjih praznika

Gde idete za praznike?

 

Još pre mesec dana, a možda i ranije, počela su pitanja:

A gde ideš za praznike?

Šta planiraš za Novu godinu?

Kako planiraš da provedeš zimski odmor?

Odgovori su različiti, a sigurno je da i vi imate prijatelje ili sami planirate da posetite neko mesto gde do sada niste bili. Sezona praznika je vreme putovanja, darivanja i novih iskustava. Kompanije koje se bave različitim delatnostima imaju priliku da uvećaju profite i unaprede poslovanje za vreme praznika, a u ovom tekstu fokusiraćemo se na vlasnike smeštaja za izdavanje.

Dakle, ukoliko izdajete sobe, apartmane, kuće… predlažemo da pročitate ostatak teksta i upoznate se sa benefitima koje vam može doneti oglašavanje smeštaja na internetu za vreme novogodišnjih praznika.

 

Rezervacija smeštaja = avantura

Rezervacija smeštaja je interesantna avantura za turiste koji danima pretražuju internet u želji da pronađu smeštaj koji odgovara baš njima i njihovim potrebama, upoređuju cene, analiziraju fotografije…

Stoga se vlasnici smeštaja utrkuju da njihove ponude budu na prvoj stranici Google pretrage, da oglašavanje smeštaja na društvenim mrežama bude najvidljivije, da se njihova vikendica nađe na prvom mestu na portalima za pretragu smeštaja.

U toku praznika, konkurencija je još veća kao posledica povećane potražnje. Jer, kao sto smo napomenuli na početku, većina nas želi da poseti neko novo mesto za proslavu Nove godine i praznika.

 

Budite deo praznične kampanje

Jako je bitno da se praznična marketing kampanja isplanira na vreme. Iskoristite mogućnosti savremenih medija i kreirajte unikatnu kampanju koja će vaš smeštaj učiniti neodoljivim. Pobrinite se da vaša ciljna grupa zna za sve pogodnosti koje nudite za vreme praznika i ostaje vam samo da dočekate goste.

 

Pored toga što ćete imati popunjen smeštaj za praznike, evo jos nekoliko benefita:

 

  • Bićete korak ispred konkurencije

Konkurencija je u oblasti turizma uvek jaka, tokom cele godine, ali se intenzivira za vreme većih praznika, u toku letnjih i zimskih odmora.

No, ukoliko na vreme započnete svoju kampanju i oglašavanje smeštaja, zauzećete mesto ispred konkurenata. Ovo je posebno bitno kada je u pitanju optimizacija za pretraživače. Što ranije počnete sa aktivnostima, pre ćete videti rezultate. Na to je bitno obratiti pažnju tokom cele godine, samo je pitanje za koje ključne reči želite da se pozicionirate na prvom mestu.

  • Prezentacija

Način na koji vršite oglašavanje smeštaja od velike važnosti za prezentaciju turistima. U prikazu smeštaja, bitno je da imate jasno prikazane informacije, dobre fotografije i sve stavke koje će pomoći gostima da izaberu baš vas. Pretraga smeštaja ume da bude dugotrajna i zamorna. Olakšajte vašim gostima ovaj naporan posao tako što ćete u prezentaciji smeštaja najbitnije informacije staviti u prvi plan.

  • Reputacija i preporuke

Doček Nove godine je uvek propraćen brojnim slikama i snimcima koji se dele na društvenim mrežama. Pošto većina društvenih mreža ima opciju prikaza lokacije, eto vama besplatne preporuke. Vaši gosti će objavljivati story-je na Instagramu, slaće ih svojim prijateljima i deliti na društvenim mrežama. UGC (user generated content) je dragocen u svetu online marketinga, pa se potrudite da u vašem smeštaju imate i “kutak za fotkanje”.

  • Nastavak saradnje

Ukoliko ostvarite dobru saradnju sa svojim gostima i pokažete se u najboljem svetlu, otvarate vrata za nove posete. Period praznika se ne završava u januaru. Naprotiv, sve do maja imamo praznike koji su odlična prilika za putovanja, pa samim tim i izdavanje smeštaja.

Uživajte u praznicima i ne zaboravite: iskoristite sve pogodnosti oglašavanja na internetu i uđite u narednu godinu kao pobednici.

 

Za više detalja i celokupnu ponudu kontaktirajte nas na mejl ilija@unija.net ili telefon 062 249 995

Podelite sa prijateljima

Kako se razlikuju marketing sadržaja i nativno oglašavanje?

Dve najpoznatije marketinške taktike su marketing sadržaja i nativno oglašavanje. Ako zaista nemate puno iskustva sa ova dva koncepta, marketing sadržaja i nativno oglašavanje mogu izgledati kao dve različite fraze koje objašnjavaju istu stvar, [...]

Kako da iskoristite praznike i povećate online prodaju?

Dve najpoznatije marketinške taktike su marketing sadržaja i nativno oglašavanje. Ako zaista nemate puno iskustva sa ova dva koncepta, marketing sadržaja i nativno oglašavanje mogu izgledati kao dve različite fraze koje objašnjavaju istu stvar, [...]