Objavljeno 23. decembra 2019.

Kako da iskoristite praznike i povećate online prodaju?

Tokom prazničnog perioda, broj online kupovina raste. Praznici su period darivanja i iznenađenja, pa ne čudi činjenica da se povećava potreba za kupovinom poklona. Vlasnici malih i većih biznisa koriste ovaj period da obogate svoju ponudu, kako bi privukli kupce.

U poslednjih nekoliko godina, online prodaja uzima maha, a šta ukoliko nemate online prodavnicu?

U ovom tekstu pogledajte kako da iskoristite period praznika da povećate online prodaju, pa čak i ako nemate online prodavnicu.

Kako da kreirate online prodavnicu?

Ukoliko ste vlasnik biznisa koji se bavi prodajom, sigurno ste razmišljali da posao razvijate i na internetu. Sigurno znate koliko je važno pratiti nove trendove u svetu interneta, a samim tim prilagoditi se i savremenom potrošaču. Dakle, ukoliko još nemate online prodaju, idealno je vreme da je pokrenete.

Prvi izazov sa kojim se vlasnici biznisa sreću je prevelika cena kreiranja online prodavnice. To uglavnom bude prekretnica koju mnogi ne žele da pređu i brzo odustanu od ove ideje. Međutim, na sajtu ProdavnicaU možete da kreirate svoj online shop i da uštedite vreme i novac.

Kako da povećate online prodaju?

Sada kada imate online prodavnicu, nameće se pitanje prodaje. Kako da privučete ciljnu grupu i povećate prodaju, odnosno, kako da izvučete maksimum iz ovog vida prodaje.

Odgovor na ovo pitanje je veoma jednostavan: oglašavanje.

Oglašavanje na internetu je mnogo povoljnije i jednostavnije nego klasični vid oglašavanja. Potrebno je da definišete svoju ciljnu grupu, a sve ostalo prepustite savremenim softverima za oglašavanje. Možete plasirati oglase ka svojim proizvodima na društvenim mrežama, kreirati Google oglase, kao i banere koje ćete objaviti na brojnim sajtovima.

Svi ovi oglasi će dovesti potrošače do vaše online prodavnice, a vama ostaje samo da posmatrate kako se broj porudžbina povećava.

Koji su benefiti online prodavnice?

Ušteda vremena

Vreme je dragoceno, a online prodavnica vam daje mogućnost da brzo i jednostavno predstavite svoje proizvode online zajednici.

Minimalni resursi

Za razliku od izrade kompleksnog sajta koji zahteva dosta vremena i novca, rešenje kao što je ProdavnicaU zahteva minimalne mesečne troškove

Konkurentnost na tržištu

Čim ste online, imate prednost u odnosu na konkurenciju koja ne koristi ovaj vid prodaje. Dodatno, imate mogućnost da oglašavate svoje proizvode i merite konverzije na sajtu.

Prikaz celokupnog asortimana

Koliko ste puta bili u situaciji da ne možete da prikažete sve proizvode u svojim prodavnicama? U slučaju online prodavnice, svi vaši proizvodi će biti jasno prezentovani, sa detaljnim opisom i fotografijama.

Povećanje zarade

Online prodavnica je idealan način da unapredite svoje poslovanje i uvećate prodaju. Ukoliko se konsultujete sa stručnjacima iz ove oblasti, dobićete savete kako da dođete do svoje ciljne grupe.

Ušteda vremena za potrošače

Savremeni potrošač ne želi da troši vreme u gužvama, pokušavajući da nađe idealan novogodišnji poklon. U online prodavnici može da pogleda proizvode kada god to poželi.

Preglednost

Bez guranja i čekanja u redovima, potrošači će moći da izaberu željene proizvode i u samo nekoliko klikova pročitaju opis ili pregledaju fotografije.

Lak proces kupovine

Prikaz sadržaja je moguć i sa mobilnih telefona, što potrošačima daje mogućnost da obave kupovinu lako i u pokretu, gde god da se nalaze.

Bilo da ste vlasnik malog ili većeg biznisa, period praznika je savršeno vreme da unapredite poslovanje i povećate zaradu. Online prodavnica je veliki korak ka vašem uspehu, a ukoliko želite da saznate više, kontaktirajte nas i rado ćemo vam izaći u susret sa dodatnim rešenjima i savetima.

Podelite sa prijateljima

Oglašavanje smeštaja za vreme novogodišnjih praznika

Gde idete za praznike?

  Još pre mesec dana, a možda i ranije, počela su pitanja: A gde ideš za praznike? Saznajte više

Kako se postaje influenser? Upoznajte se sa zanimanjem novog doba

Gde idete za praznike?

  Još pre mesec dana, a možda i ranije, počela su pitanja: A gde ideš za praznike? Saznajte više