Objavljeno 20. maja 2019.

Instagram priče – važan deo vaše marketing strategije

Instagram priče (Stories) dostupne su nam svega nekoliko godina, ali su već uspele da steknu ogromnu popularnost. Ako do sada niste koristili ovu funkciju na vašem poslovnom Instagram profilu, imajte u vidu da cela ideja može biti odlična za vaše poslovanje.

Već postoji ogroman broj firmi koji koriste moć Instagram priča u marketinške svrhe. Istina je da, jednom kada počnete da ih koristite, ubrzo ćete otkriti sve njihove prednosti u poslovanju i povećanju prodaje. Ovo su samo neke od njih:

Instagram priče povećavaju vidljivost

Samo ovaj razlog vam je dovoljan da počnete da koristite Instagram priče, ako to niste radili do sada. Kad god objavite Story na svom Instagramu, vaš profil se pojavljuje na vrhu ekrana. Instagramov algoritam automatski prikazuje priče na koje će korisnici najverovatnije reagovati, te će vaš profil biti prvi na listi, ako ga koristite efektno. Svakako, veoma je važno da Instagram priče objavljujete redovno, kako biste bili aktuelni na fidu i kako bi se povećale vaše šanse da budete viđeni.

Savet: Instagram omogućava pretragu Instagram priča po haštagovima i lokaciji, te budite sigurni da ste postavili oznake koje će povećati vaš doseg.

Instagram priče stvaraju raznolikost sadržaja

Još jedna odlična stvar u vezi sa Instagram pričama jeste to što možete biti zaista kreativni i postavljati različite vrste sadržaja. U okviru priča imate opciju da poboljšate sadržaj bojama, nalepnicama, tekstom i filterima. Od fotografija, do kratkih video klipova i bumeranga, možete doslovno stvarati sve vrste kreativnog sadržaja.

To je marketing… u realnom vremenu

Voajerska priroda društvenih medija može nam biti od koristi kada su u pitanju Instagram priče. Kako objave nestaju nakon 24 sata, brendovi i kompanije mogu to iskoristiti kada promovišu proizvod ili događaj. Sa Instagram pričama ne morate brinuti o tome da li postavljate previše sadržaja i u kom periodu ih objavljujete.

Pitajte bilo kog stručnjaka za društvene mreže i on će vam reći koliko su Instagram priče zaista važne. Već prvi navedeni razlog trebao bi da vas ubedi da počnete svakodnevno da ih objavljujete. Ubrzo ćete i sami otkriti njihov uticaj i neće vam biti teško da počnete da planirate svoje objave.

Photo: Pexels, energepic.com

Podelite sa prijateljima

Mikroinfluenseri: marketinška sila budućnosti

Kada govorimo o influenserima na društvenim mrežama, ko vam prvo pada na pamet? Da li je to grupa zvezda sa najvećim brojem pratilaca na društvenim mrežama? Ili je to ipak neko pristupačniji, sa manje, ali neizmerno posvećenih sledbenika? Ako je [...]

8 mitova vezanih za kreiranje sadržaja

Kada govorimo o influenserima na društvenim mrežama, ko vam prvo pada na pamet? Da li je to grupa zvezda sa najvećim brojem pratilaca na društvenim mrežama? Ili je to ipak neko pristupačniji, sa manje, ali neizmerno posvećenih sledbenika? Ako je [...]