Influenser marketing

Zašto baš influenser marketing?

 

U eri modernih tehnologija možemo primetiti da klasični vidovi reklamiranja polako odlaze u zaborav. Sa druge strane, influenser marketing postaje sve popularniji, dok uticajni ljudi i blogeri ubrzano postaju najjača sila advertajzinga.

Da bi priča o vašem brendu našla put do potencijalnih kupaca, potrebno je da za vas čuje što više ljudi. Influenseri i blogeri već imaju svoju bazu vernih pratilaca i redovnih čitalaca, i time vam garantuju bolji plasman na tržištu. Influenser marketing je samim tim postao jedan od najmoćnijih tipova oglašavanja i najefikasniji oblik promocije vašeg brenda.

 

Kako influenser marketing može pomoći vašem biznisu?

 

Blogeri i influenseri već imaju izgrađen kredibilitet kod svojih pratilaca, što ih čini veoma uticajnim ličnostima u određenim oblastima. Preporuka blogera nije klasična reklama, već je u formi mišljenja zadovoljnog korisnika i zato im čitaoci više veruju. Statistika kaže da čak 92% kupaca veruje u preporuku drugih ljudi, pa čak iako je to neko koga uopšte ne poznaju.

Svaki bloger ili influenser priklonjen je određenoj industriji i samim tim poseduje ciljanu publiku. Pažljivo odabrani blogeri i influenseri iz oblasti kojom se vi bavite garantuje da će priča o vašem biznisu precizno stići baš do prave publike.

Saradnjom sa blogerima i influenserima jača se vaš brend, postajete vidljiviji na internetu i bolje rangirani na pretraživačima. Dolazni linkovi blogera ili pominjanje na društvenim mrežama vašem biznisu mogu doneti bolju reputaciju i lakše prepoznavanje, ali i više potencijalnih kupaca ili stalnih korisnika.

 

Rezultati saradnje sa blogerima i influenserima

 

Jedna od najvećih prednosti influenser marketinga leži u tome da su rezultati transparentni i lako merljivi. Nakon kampanje možete pratiti broj pratilaca na društvenim mrežama, posete sajta, popularnost vašeg brenda, ali i konkretnu prodaju vaših proizvoda i usluga. Rezultati promocije merljivi su u realnom vremenu, što daje mogućnost za lakše planiranje toka i trajanja kampanje.

 

Zašto je važan adekvatan odabir i pravilna komunikacija prilikom angažovanja blogera i influensera?

 

Da bi kampanja imala efekta, važan je pravilan odabir i adekvatna komunikacija sa blogerima i influenserima. Za vas pronalazimo upravo one uticajne ličnosti koje su u uskoj vezi sa vašom biznis ponudom i precizno dogovaramo sve aspekte buduće saradnje. Odabir blogera i influensera vršimo na osnovu detaljne analize i ciljano izdvajamo one sa aktivnostima usmerenim na vašu industriju i čija popularnost parira vašem brendu.

U dogovoru sa vama osmišljavamo i definišemo originalnu ideju, koja će konačno biti pretočena u efikasnu kampanju sa blogerima, na obostrano zadovoljstvo.

Naš portal www.blogosfera.rs čini bazu od preko 500 najuticajnijih blogera iz zemlje i regiona, pažljivo razvrstanih po oblastima u kojima su aktivni. Među njima pronalazimo one koji su pravi izbor za vaš brend i čiji će uticaj napraviti razliku u vašem poslovanju.

 

Za više detalja i ponudu kontaktirajte nas na mejl ilija@unija.net ili telefon 062 249 995

 

Naše ostale usluge: