Objavljeno 8. jula 2018.

8 moćnih razloga zašto je video važan u online marketingu

Da li znate koliko i zašto je video važan u reklamiranju na internetu? Nekada se o ovoj temi govorilo kao o nečemu što nam tek predstoji, ali malo vreme je proteklo i ona je – sadašnjost! Prema statisitkama, 68% biznisa koristi video u okviru svojih promocija na internetu. Od toga njih 82% smatra video produkciju veoma važnom u svojoj strategiji. Gotovo identičan procenat, tačnije 83% smatra da im video na odličan način vraća uloženo.

Da li ste se zainteresovali? Predstavljamo osam moćnih razloga zašto je video važan deo vaše marketinške kampanje:

Zašto je video važan za konverziju i prodaju?

Video može da vam zaradi ozbiljan novac. Ukoliko ga postavite na svoju stranicu na kojoj se nalazi proizvod koji prodajete (landing page), verovatnoća da ćete povećati konverziju, odnosno da će akcija biti obavljena se povećava na 80%! Dakle, video vodi ka direktnoj prodaji. Studije su pokazale da 74% kupaca koji pogledaju video o nekom proizvodu, ujedno ga i kupe.

Zašto je video važan za poverenje?

Poverenje je temelj i konverzije i prodaje. Izgradnja poverenja bi trebalo da bude poseban cilj za sebe. Trebalo bi uspostaviti dobre veze sa kupcima na duge staze, a to je jedan od zadataka content marketinga, odnosno marketinga sadržaja. Čak 57% kupaca kažu da su se zahvaljujući tome što su pogledali video lakše odlučili za kupovinu. On izaziva naše emocije, daje korisne i zanimljive informacije, pa samim tim uzrokuje i naše angažovanje.

Zašto je video važan za Gugl?

Video vam može omogućiti da se poveća vreme koje posetioci provode na vašem sajtu. To šalje signal pretraživaču da imate dobar sadržaj. Takođe, 53 puta su vam veće šanse da se sa „ubačenim“ videom pojavite na prvoj strani. To je naročito moguće sada kada Gugl u svom vlasništvu ima i Jutjub. Naravno, optimizacija videa je veoma važna, o čemu možete da čitate na našem blogu Video marketing – nekoliko kadrova od organske vidljivosti.

Video vraća uloženo

Ukoliko uložite u video, sigurno će vam se vratiti. Međutim, to ne moraju da budu velika ulaganja. Ono što je bitno jeste sadržaj. Ono što predstavljate mora biti precizno objašnjeno i prikazano. Siromašniji dizajn i lošiji kvalitet snimka neće biti od presudnog značaja za kupovinu, ukoliko ste na pravi način predstavili ono što prodajete.

Video privlači korisnike pametnih telefona

Video i pametni telefon idu ruku pod ruku. Čak 90% korisnika interneta gleda video snimke preko ovih uređaja. Takođe, korisnici telefona osećaju veću prisnost sa brendom, nego što je to slučaj sa televizijskom publikom ili onima koji koriste računare.

Video može sve da objasni

Korisnici, čak njih 98%, vole da nauče nešto novo iz videa.  Zbog toga mnogi, tačnije 45% onih  koji se bave različitim poslovima, na svojoj stranici ima video koji objašnjava ko su i čime se bave. Video je koristan i kada bi trebalo da objasnite nešto što je komplikovano, jer su animacija zanimljive i mogu da budu jednostavnije od reči.

Video pokreće i one koji su lenji

Video je odličan za konzumaciju. Omogućava da se za kratko vreme vidi sve ono važno, što je posebno značajno u vreme kada svi imaju manjak vremena. Osim što je važna slika, vodite računa i o tonu!

Video ohrabruje objave na društvenim mrežama

Društvene mreže su kao pojava opštepoznate, a posebno njihov efekat u marketingu. Ono što je važno kod videa, jeste da će ljudi radije podeliti nešto što odiše emocijom, nego suve činjenice. Takođe, važno je da bude zabavan.

Pogledajte primer video produkcije u kojoj je Unija grupa učestvovala: Video produkcija – 55. Ribarske večeri u Apatinu 

Izvor: Dreamgrow

Foto: Pixabay / geralt

 

Podelite sa prijateljima

Video produkcija - 55. Ribarske večeri u Apatinu

Tradicionalne ribarske večeri koje se održavaju u Apatinu, nаjmаsovnijа su mаnifestаcijа ovog grada. Ovаj dogаđаj se održаvа svаke godine, početkom julа mesecа i traje četiri dana. Ribarske večeri odražavaju sve [...]

Content marketing trendovi koji su neizostavni

Tradicionalne ribarske večeri koje se održavaju u Apatinu, nаjmаsovnijа su mаnifestаcijа ovog grada. Ovаj dogаđаj se održаvа svаke godine, početkom julа mesecа i traje četiri dana. Ribarske večeri odražavaju sve [...]