Objavljeno 12. februara 2019.

5 važnih SEO faktora u 2019.

Prošla, 2018. godina donela je dramatične promene u rangiranju sajtova. Tako, na primer, stranice sa najviše linkova nisu uvek bile najbolje rangirane. SEJ donosi pet faktora, za koje se veruje da će biti važni u 2019. godini.

Upoznajte se sa strukturiranim podacima

Strukturirani podaci deluju zastrašujuće, ali je zapravo jednostavno upoznati se sa načinom na koji funkcionišu. Dovoljan je „copy -paste“. Korak po korak možete pročitati u tutorijalu.

Izbeći greške u strukturiranim podacima

Sajtovi često dobijaju „penale“ zbog netačne upotrebe strukturiranih podataka. Ovo je pet najčešćih grešaka:

  • korišćenje neprikladnih podataka;
  • podaci ne odgovaraju sadržaju na stranici;
  • kršenje Gugl smernica za određeni tip podataka;
  • povreda opštih smernica Gugla o strukturiranim podacima;
  • manipulacija.

Podkast kao marketing strategija

Podkast postaje sve popularniji, kada je reč o konzumiranju sadržaja. Potrebno je istražiti da li potencijalni klijenti ili publika slušaju podkaste, koji su bliski vašoj niši. Ukoliko slušaju, potrebno je napraviti strategiju kako da se dopre do njih – sponzorisanje, pojavljivanje u podkastu, promovisanje specifičnog sadržaja, koji može da bude interesantan. S obzirom da je ovo digitalni format, podkast se može smatrati ekstenzijom marketinga sadržaja (content marketing).

Fokusirani sadržaj

Ovo je najvažniji deo internet marketinga ove godine. Nefokusirani sadržaj jedna je od najvećih grešaka. Link koji se upotrebljava bi trebalo da vodi, na primer, ka rešavanju problema, odnosno da se njim ostvari nekakav cilj, a ne da se koristi samo zbog označavanja ključne reči.

Poboljšati SEO fotografija

Fotografije su mnogo više od nečeg što ukrašava vašu stranicu. Veoma su važne za SEO, pa ih treba posmatrati kao naslov i heading elemente. Zbog toga koristite fotografije koje pričaju priču i koje prenose ono što zaista želite da kažete. Na primer, ako želite da prikažete pad neke kompanije, ilustrujte brodom koji udara u stenu. Ili, ako vam je tema usvajanje ljubimaca, prikažite slatke pse u azilu. Ukoliko dajete neko uputstvo, ilustrujte ga korak po korak na jednoj fotografiji. Optimizujte fotografije i ne koristite one „teške“, koje se mere u maegabajtima.

Foto: Pixabay / pixelcreatures

Podelite sa prijateljima

Turistički potencijali Sombora

Sombor je čuvar stare tradicije i bogate kulturne baštine, kao i istorije. Na području ovog grada smestilo se [...]

Šta je crawl budget i kako utiče na rangiranje?

Sombor je čuvar stare tradicije i bogate kulturne baštine, kao i istorije. Na području ovog grada smestilo se [...]