Objavljeno 6. septembra 2019.

5 Content marketing trendova koje ne smete ignorisati

Tehnologija napreduje iz dana u dan, a za marketare i vlasnike biznisa to znači da moraju da prate nove trendove i da uvek budu spremni na različite promene. Ali, ne menja se samo tehnologija, već su promenama sklone i navike vaše publike. Kada je u pitanju Content marketing, od ključne je važnosti biti u toku sa ovim izmenama, ukoliko zaista želite da napravite dobar rezultat.

A kako bi strategija vašeg Content marketinga trebala da izgleda ove godine?

Ovo je 5 Content marketing trendova koje zaista ne smete ignorisati.

Content marketing i veštačka inteligencija

Veštačka inteligencija već značajno utiče na Content marketing i najverovatnije će ga dosta i promeniti u budućnosti. Jedan od najvažnijih uticaja koji veštačka inteligencija ima na Content marketing jeste analitika. Ona može da prikupi i obradi veliku količinu podataka u sekundi, za šta bi ljudima bilo potrebno nekoliko meseci rada.

Za Content marketing to znači da će marketari biti u prilici da kreiraju bolju strategiju. Što više podataka imate o svojoj publici, to vam je lakše da kreirate sadržaj koji im je zanimljiv.

Stvarna potreba za Content marketing strategijom

Statistike kažu da preko 63% biznisa nema razvijenu strategiju za svoje sadržaje. Postavljanje ciljeva za vaš marketing sadržaja, naročito onih koji se poklapaju sa ciljevima celokupnog biznisa, učiniće da sadržaj koji kreirate unapredi vaše celokupno poslovanje.

Dakle, važno je da znate da Content marketing strategija nije samo kalendar objava koje planirate nedeljama ili mesecima unapred. Zapravo, to je strategija koja podrazumeva postavljanje ciljeva, segmentaciju publike, uspostavljanje ključnih indikatora performansi, itd.

Optimizujte svoj sadržaj za glasovnu pretragu

Glasovna pretraga postaje sve popularnija iz dana u dan i u jednom trenutku će postati sasvim normalna. Kada je u pitanju Content marketing, to znači da će marketari morati uskoro svoj sadržaj da optimizuju za glasovnu pretragu.

Takođe, još jedan važan aspekt je da učinite da vaš sadržaj bude u istaknutom isečku, koji se ponekad prikazuje u vrhu Google pretrage i koji odgovara na postavljeno pitanje u pretrazi.

Različiti načini saradnje sa Influenserima

Od saradnje sa Influenserima se obično očekuje da Influenser promoviše brend ili proizvod na svojim kanalima. I, iako je to dobra strategija, postoji i drugačiji pristup: pronaći Influensera koji će kreirati sadržaj na vašim kanalima (blogu ili društvenim mrežama). Ovo je poprilična prednost za brendove, jer donosi sve od jačanja kredibiliteta, pa do povećanja saobraćaja i pratilaca.

Pa, kako ovaj tip Influenser marketing kampanje funkcioniše? Sasvim jednostavno, tako što se poznati i cenjeni Influenseri iz vaše niše angažuju da kreiraju sadržaje za vaše kanale. Oni mogu promovisati ovaj sadržaj na svojim kanalima i na taj način povećati saobraćaj na vašem blogu.

Uključite više tipova sadržaja u svoju strategiju i dosegnite širu publiku

Content marketing nije samo pisanje blogova, već podrazumeva i sadržaj za društvene mreže, podkast, snimanje videa, email marketing, itd. Važno je biti prisutan na različitim kanalima, ali i kreirati različite vrste sadržaja za različite segmente publike. Video je trenutno jedan od najpopularnijih formata, a popularnost podkasta mu se rapidno približava.

Ukoliko želite da vaš Content marketing da određene rezultate, budite u toku sa svim ovim trendovima.

Podelite sa prijateljima

Influenser - Moderno zanimanje novog doba

Ako redovno koristite Internet, verovatno ste do sada imali priliku da se upoznate sa pojmom Influenser marketing. Ali pre nego što [...]

Online prodavnica - Koji su benefiti za vaš biznis

Ako redovno koristite Internet, verovatno ste do sada imali priliku da se upoznate sa pojmom Influenser marketing. Ali pre nego što [...]